Почетна

Повик на Католичката црква во Македонија!

Верниците католици и сите луѓе со добра волја се повикуваат да дадат свој прилог и помош за со поплави погодените подрачија во нашата татковина. Тоа може да се направи во сите храмови – цркви, капели и манастири на Католичката црква во Македонија. Исто така и директно во каритативната – хуманитарна организација на Католичката црква „Каритас“.

Сите собрани средства за таа намена ќе бидат предадени на најпогодените. Помошта собрана во постелина, облека или друга потребна категорија на потребите во домакинството ќе бидат предадени преку Црвен крст на Македонија.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856