Благословен камен темелникот на новата парохиската куќа и пасторален центар во Радово

На 7 јуни 2021 година во дворот на парохиската црква „Свети Прорoк Илија“ во Радово Н.В.П. монс. Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко – скопски епарх го благослови камен темелникот на новата парохиската куќа и пасторален центар во Радово. На свеченоста покрај свештениците од Струмичко – скопската епархија и Скопска бискупија, присуствуваа црковниот одбор, чесните сестри Евхаристинки градоначалникот на општина Босилово г-дин Зоран Зимбаков, архитекот на објектот Антон Кајтази, изведувачот и вработените во Пронекс инжинеринг на чело со Никола Стојанов и Зоран Николов и други изведувачи.

Отец д-р Зоран И. Стојанов искажа благодарност на епископот Стојанов, како и на присутните за нивното присуство и придонес при реализацијата на овој проект.

Во свеото обраќање епископот Стојанов се заблагодари на Господ Бог за овој проект кој подолго време созреваше, како и на присутните за нивниот ангажман и придонес, потенцирајќи го поединечно секој нивен придонес.

текст к.мк

Categories Новости | Tags: | Posted on June 7, 2021

Social Networks: RSS Facebook Twitter Google del.icio.us Stumble Upon Digg Reddit

Comments are closed.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856