Деканска посета во Радово

Со света Литургија и посета на парохијата „Свети пророк Илија“ во Радово на празникот Благовештение, 7 април 2022 година завршија деканските посети во Струмичко – скопската епархија. На светата Литургија во Радово, покрај парохот и декан о. д-р Зоран И. Стојанов, сослужуваше епархискиот економ и канцелар, о. Марјан Ристов и парохискиот викар о. Трајче Ташев.

Претходно во недела 3 април 2022 година беше направена деканска посета на парохијата „Раѓање на свети Иван Крстител“ во Струмица, а наредниот ден и во парохиите „Свети Кирил и Методиј“ во Богданци и „Свети Петар и Павле“ Гевгелија.

Во периодот од 20 март до 7 април деканот на деканатот Свети Кирили Методиј“ при Струмичко – скопската епархија о. д-р Зоран И. Стојанов и епархискиот економ и канцелар, о. Марјан Ристов ги посетија сите парохии во епархијата, задржувајќи се во заедништво со свештениците и Божјиот народ, разгледувајќи ги потребите и активностите во парохиите.

Categories Новости | Tags: | Posted on April 7, 2022

Social Networks: RSS Facebook Twitter Google del.icio.us Stumble Upon Digg Reddit

Comments are closed.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856