Младите од Радово се приклучија на Синодалниот óд

Во црквата „Свети Пророк Илија“ во Радово, на 30 октомври 2021 се молеше света Бројаница до Марија од Назарет, созаштитничка на парохијата. Молитвата заедно со о. Илија Стојанов ја организираа младите од парохијата.

Молењето на Светата Бројаница беше налик на молењето на светата Бројаница во Паљурци на 23 октомври, со песни меѓу Десетките водени од Сестрите Евхаристинки, а во чест на нашата небесна Мајка Марија, во месецот посветен на Светата Бројаница, воедно и потикнато од Синодалниот óд во Црквата Христова 2021-2023.

Со запалени свеќи околу Марија од Назарет во Радово, молејќи света Бројаница и пеејќи песни до нашата небесна Мајка, младите заедно со присутните верници од парохијата се приклучија кон Универзалната Црква која е во Синодален óд „За Синодална црква: заедништво, учество посалние“.

к.мк

Categories Новости | Tags: | Posted on October 31, 2021

Social Networks: RSS Facebook Twitter Google del.icio.us Stumble Upon Digg Reddit

Comments are closed.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856