Распоред на службите во Страсна седмица 10 – 15. април 2017 и Велигден

Светата Литургија во деновите: Велики понеделник, Велики вторник, Велика среда, Велика сабота

– во 07 часот

——————-

Света исповед во пресрет на Велигден:

– Велики понеделник  од 10 до 12  и од 17 до 19,30 часот

– Велики вторник                 истиот редослед

– Велика среда                       истиот редослед

На располагање за света исповед ќе бидат сите свештеници.

——————-

Велики четврток – празник на Пресв. Евхаристија и Ден на основање на Христовото свештенство

Св. Литиргија и благослов на свеќите кои се употребуваат за Молбите и преку годината во 8,30 часот.

Вечерната служба и читањето на 12 Евангелија во 20 часот.

——————-

Велики петок

А-литургиски ден; претпладне молење на Часови.

Од 13 часот Традиционалното молење на Крсниот пат по улиците на Радово со учество на сите членови на парохијата.

Веднаш по Крсниот пат Погребението.

Надгробната (Ерусалимска) Утрена и Статиите во 20 часот.

——————-

Велика сабота         

По утринската св. Литугија: Исповед и св Причастие за болните кои неможат да дојдат во црквата.

 

Велигденски распоред:

Палењето на Нов огин, Воскресна Утрена и Божествена света Литургија со почеток во 22 часот сабота.

I – ден Велигден (недела)

Св. Литургија во 10 часот.

II – ден Велигден (понеделник) Св. Архиерејска Литургија ќе ја предводи Н.В.П. д-р Киро Стојанов – во 10 часот.

Попладне св. Литургија во 18 часот.

III – ден Велигден (вторник)

Св. Литургија во 09  и 18 часот

 

КАТОЛИЧКА ЦРКВА РАДОВО

СВЕТИ ПРОРОК ИЛИЈА

ПАРОХ Отец д-р ЗОРАН И. СТОЈАНОВ

Адреса:Радово 139/ 2433 Турново/МК

e-mail: paljurci@yahoo.it

tel.00389 34 357 391

mob. 00389 70 514595

Categories Новости | Tags: | Posted on April 11, 2017

Social Networks: RSS Facebook Twitter Google del.icio.us Stumble Upon Digg Reddit

Leave a Reply

Sorry, but you must be logged in to post a comment.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856