Синодален óд Одгледувачи на гулаби

Во неделата на 14 ноември 2021 година во парохиската црква „Свети пророк Илија“ во Радово за прв пат се одржа средба на одгледувачи на гулаби. Средбата започна со Света Литургија која ја предводеше отец Илија Стојанов во сослужение на отец д-р Зоран И. Стојанов, кој што одржа и пригодна проповед поврзана со светото Евангелие во кое се зборува за сејачот и семето, а на која додаде и еден многу убав пример за гулабите кои одлучиле со голема лага да се оделат од останатите гулаби и нивниот добар сопственик, па така сакајќи да станат слободни станале диви.
По светата Литургија, средбата продолжи во црковната сала во убава и пријатна атмосфера, каде се разменуваа мисли, искуства и шеги поврзани со оваа хоби.
к.мк

Categories Новости | Tags: | Posted on November 16, 2021

Social Networks: RSS Facebook Twitter Google del.icio.us Stumble Upon Digg Reddit

Comments are closed.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856