За мир во Македонија

Во неделата, 09 април 2017 година, на Цветници  во парохијата „Свети пророк Илија“ во Радово на посебен начин се молеше за мир во Македонија. Светата литургија која ја предводеше Неговото Високо Преосвештенство д-р Киро Стојанов, во сослужение со домашните свештеници, беше отслужена во намерение за мир во нашата Татковина. Кон молитвите се придружија и сите верници од парохијата.

По Божествената литургија беше отслужен и Молебен во чест на Пречиста Дева Марија молејќи го заговорот на нашата Небесна Мајка, зашто мирот нема цена, односно е непроценлива придобивка за сите.

Наталија С.

Categories Новости | Tags: | Posted on April 10, 2017

Social Networks: RSS Facebook Twitter Google del.icio.us Stumble Upon Digg Reddit

Leave a Reply

Sorry, but you must be logged in to post a comment.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856