Заедничко агапе во Радово

На празникот Пресвета Троица, понеделник 13 јуни 2022 година, во парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово, традиционално како и годините претходно, се подготви и се подели на верниците благословено заедничко агапе. Агапето го подготвуваат црковните одборници заедно со верниците кои доаѓаат да помогнат во таа обилна работа (за здравје) при спремањето јадење за цела парохија.

Во Радово, покрај заедничкото агапе за празникот Пресвета Троица, има и за патрониот празник свети пророк Илија, на Голема Богородица и во октомври на светувањето на созаштитничката на радовската парохија – Марија од Назарет.

Categories Новости | Tags: | Posted on June 13, 2022

Social Networks: RSS Facebook Twitter Google del.icio.us Stumble Upon Digg Reddit

Comments are closed.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856