Рецитал од Прва Света Причест во парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово – 2020 година

Видео од рециталот од Прва Света Причест во парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово – 2020 година

December 7, 2020 in Новости

Comments are disabled for this post

Прва Света Причест во парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово

Во парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово на 6 декември 2020 година Неговото Високо Преосвештенство д-р Киро Стојанов служеше света архиерејска Литургија во сослужение нa парохот о. д-р Зоран И. Стојанов и капеланите о. Трајче Ташев и о. Илија Стојанов, а по повод Првата Света Причест, на која деца од парохијата за прв пат го […]

December 7, 2020 in Новости

Comments are disabled for this post

Една година мошти на св. Апостол Јуда Тадеј и св. Катерина Сиенска во Радово

Денес 24.11.2020 во 18:00 часот со заедничка молитва во црквата ќе биде одбележана една година од доаѓањето на моштите на св. Апостол Јуда Тадеј и св. Катерина Сиенска, oткако архиеписокопот Цирил Васил му ги предаде моштите на епископот Стојанов. Моштите се вградени во уникатно направена трокрилна икона, на која во средина е прикажана Марија од Назарет, […]

November 24, 2020 in Новости

No comments yet

ПОРАКА НА СВЕТИОТ ОТЕЦ ФРАЊО – продолжение

4. Секогаш средбата со некој сиромав човек за нас претставува предизвик и нѐ тера да се запрашаме. Како можеме да придонесеме за отстранување или барем за ублажување на нивната маргинализација и нивното страдање? Како можеме да им помогнеме во нивното духовно сиромаштво? Христијанската заедница е повикана да се вклучува во тоа искуство на споделување, во […]

November 21, 2020 in Новости

No comments yet

ПОРАКА НА СВЕТИОТ ОТЕЦ ФРАЊО

ЧЕТВРТИ  СВЕТСКИ ДЕН НА СИРОМАСИТЕ 15 ноември 2020 „Пружај ја раката своја кон сиромавиот“ (спр. Сир 7,35) „Пружај ја раката своја кон сиромавиот“ (спр. Сир 7,35). Древната мудрост овие зборови ги постави како свето правило кое треба да се спроведува во животот. Денес тие зборови не изгубиле ништо од својата важност и значење и ни […]

November 15, 2020 in Новости

No comments yet

Видео од празникот Марија од Назарет

October 24, 2020 in Новости

No comments yet

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856