Молитва за почесниот папа Бенедикт XVI

„На крајот понизно молам: молете се за мене Господ и покрај сите мои гревови и недостатоци да ме прими во вечните дворови. За сите кои ми се доверени, ден за ден ја упатувам од срце мојата молитва.” -Бенедикт XVI Секој кој сака може да дојде, да запали свеќа и да се помоли за покојниот папа […]

January 4, 2023 in Новости

Comments are disabled for this post

Пресрет на новата година

Во пресрет на новата година со запалена свеќа молејќи ја испраќаме старата. Парохија Радово моли за покојниот папа Бенедикт XVI.

December 31, 2022 in Новости

Comments are disabled for this post

Прославен празникот Марија од Назарет

Со света архиерејска Литургија, која Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов ја служеше на 9 октомври 2022 година во парохиската црква „Свети Пророк Илија“ во Радово е прославен празникот Марија од Назарет, копатрон на оваа парохија. На светата Литургија сослужува свештеници од Струмичко – скопска епархија и Скопска бискупија, а покрај верниците од Радово на светата […]

October 9, 2022 in Новости

Comments are disabled for this post

Отец Илија Стојанов воведен во службата парох во Радово

На празникот Марија од Назарет, 9 октомрври 2022 година, Скопскиот бискуп и Струмичко-скопски епарх монс. Киро Стојанов за време на светата Литургија го воведе во служба новиот парох на парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово, отец Илија Стојанов. Пред самиот чин на воведување, епископот Стојанов се заблагодари на протојереј ставрофор отец д-р Зоран И. Стојанов […]

October 9, 2022 in Новости

Comments are disabled for this post

Распоред за Тродневницата и Светувањето на Марија од Назарет

Од 6 октомври до 9 октомври 2022 година во Радово ќе се моли тродневница и светување на Марија од Назарет. Особената накана оваа година на заедничкото молење ќе бидe: „Марија од Назарет просветлена преку Исус“. Тродневницата во чест на Марија од Назарет е во прв ред лична молитва за сопствените потреби и лични прозби до […]

October 5, 2022 in Новости

Comments are disabled for this post

Молитва за мир во Украина

Утре недела (11 септември 2022) Молитва за мир во Украина! Да се смилува Бог и да престанат страдањата на невиниот украински народ.

September 10, 2022 in Новости

Comments are disabled for this post

Прославен патрониот празник Свети Пророк Илија во Радово

Патрониот празник во парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово, започна со всеноќно бдеење кое го предводеше о. д-р Зоран И. Стојанов, парох и декан, заедно со неговите соработници: о. Трајче Ташев и о. Илија Стојанов, на тоа му претходеше подготовка и света исповед за сите верници кои живеат постојано во Радово и оние што преку […]

August 2, 2022 in Новости

Comments are disabled for this post

Несекојдневен настан во Паљурци: Црквата на Чуката обвиена во силна светлина

Во недела 10 јули 2022 година, за време на Молебенот кој го предводеше Н.В.П. монс. Киро Стојанов во Паљурци, од местото каде што ќе се гради црквата „Свети Павле“ можеше да се види несекојдневен настан. Според очевидци од почетокот на Молебенот па сѐ до крајот на молитвата можеше да се види како црквата „Пресвета Богородица […]

July 10, 2022 in Новости

Comments are disabled for this post

Прва Света Причест – на празникот на Пресветата Евхаристија во парохијата Свети пророк Илија во Радово

Бискупот Стојанов, по повод празникот на Пресветата Евхаристија и Првата Света Причест во парохијата „Свети Пророк Илија“ – Радово, ја предводеше светата Архиерејска литургија во сослужение со парохот и декан о. д-р Зоран И. Стојанов и парохиските викари о. Трајче Ташев и о. Илија Стојанов. На светата Литургија присуствуваше и провинцијалната настојателка на Сестрите Евхаристинки, […]

June 26, 2022 in Новости

Comments are disabled for this post

Заедничко агапе во Радово

На празникот Пресвета Троица, понеделник 13 јуни 2022 година, во парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово, традиционално како и годините претходно, се подготви и се подели на верниците благословено заедничко агапе. Агапето го подготвуваат црковните одборници заедно со верниците кои доаѓаат да помогнат во таа обилна работа (за здравје) при спремањето јадење за цела парохија. […]

June 13, 2022 in Новости

Comments are disabled for this post

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856