ARCHIVES

Радово моли за мир во Украина

Тродневница за мир во Украина Преку Великиот (Велигденски) пост во деновите: Четврток во 17,00 часот; Петок во 17,30 часот; Сабота точно напладне во 12,00 часот. Во парохијата Радово заеднички ќе молиме за мир во Украина.

March 12, 2022 in Новости

Comments are disabled for this post

За мир во Украина

Во парохија Радово на 2 март заедничките молитви во црквата ќе бидат во: 8:30 часот – св. Литургија 12:00 часот – Шести час и Ангел Господов 19:45 часот – се приклучуваме кон молењето на бројаницата преку Радио Марија.

March 2, 2022 in Новости

Comments are disabled for this post

Молитва за мир во Украина

Денес, 24 Февруари во нашата парохија св. Пророк Илија на посебен начин молевме за ситуацијата во Украина. Што побрзо да сопре овој немир.

February 24, 2022 in Новости

Comments are disabled for this post

Синодален óд Одгледувачи на гулаби

Во неделата на 14 ноември 2021 година во парохиската црква „Свети пророк Илија“ во Радово за прв пат се одржа средба на одгледувачи на гулаби. Средбата започна со Света Литургија која ја предводеше отец Илија Стојанов во сослужение на отец д-р Зоран И. Стојанов, кој што одржа и пригодна проповед поврзана со светото Евангелие во […]

November 16, 2021 in Новости

Comments are disabled for this post

Свети Димитрија Солунски

Свети Димитрија Солунски — порочуен македонски маченик и светец од Солун, во почетокот на IV век. Во средновековието станал еден од најславните „воени“ светители, и често се поврзува со Св. Георгиј. Неговиот ден се празнува на 8 ноември (26 октомври), и уште е познат како Митровдеn. Најстарите записи за животот на Св. Димитрија доаѓаат од […]

November 8, 2021 in Новости

Comments are disabled for this post

Младите од Радово се приклучија на Синодалниот óд

Во црквата „Свети Пророк Илија“ во Радово, на 30 октомври 2021 се молеше света Бројаница до Марија од Назарет, созаштитничка на парохијата. Молитвата заедно со о. Илија Стојанов ја организираа младите од парохијата. Молењето на Светата Бројаница беше налик на молењето на светата Бројаница во Паљурци на 23 октомври, со песни меѓу Десетките водени од […]

October 31, 2021 in Новости

Comments are disabled for this post

Благословен камен темелникот на новата парохиската куќа и пасторален центар во Радово

На 7 јуни 2021 година во дворот на парохиската црква „Свети Прорoк Илија“ во Радово Н.В.П. монс. Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко – скопски епарх го благослови камен темелникот на новата парохиската куќа и пасторален центар во Радово. На свеченоста покрај свештениците од Струмичко – скопската епархија и Скопска бискупија, присуствуваа црковниот одбор, чесните […]

June 7, 2021 in Новости

Comments are disabled for this post

Рецитал од Прва Света Причест во парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово – 2020 година

Видео од рециталот од Прва Света Причест во парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово – 2020 година

December 7, 2020 in Новости

Comments are disabled for this post

Прва Света Причест во парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово

Во парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово на 6 декември 2020 година Неговото Високо Преосвештенство д-р Киро Стојанов служеше света архиерејска Литургија во сослужение нa парохот о. д-р Зоран И. Стојанов и капеланите о. Трајче Ташев и о. Илија Стојанов, а по повод Првата Света Причест, на која деца од парохијата за прв пат го […]

December 7, 2020 in Новости

Comments are disabled for this post

Една година мошти на св. Апостол Јуда Тадеј и св. Катерина Сиенска во Радово

Денес 24.11.2020 во 18:00 часот со заедничка молитва во црквата ќе биде одбележана една година од доаѓањето на моштите на св. Апостол Јуда Тадеј и св. Катерина Сиенска, oткако архиеписокопот Цирил Васил му ги предаде моштите на епископот Стојанов. Моштите се вградени во уникатно направена трокрилна икона, на која во средина е прикажана Марија од Назарет, […]

November 24, 2020 in Новости

No comments yet

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856