ARCHIVES

Младите од Радово се приклучија на Синодалниот óд

Во црквата „Свети Пророк Илија“ во Радово, на 30 октомври 2021 се молеше света Бројаница до Марија од Назарет, созаштитничка на парохијата. Молитвата заедно со о. Илија Стојанов ја организираа младите од парохијата. Молењето на Светата Бројаница беше налик на молењето на светата Бројаница во Паљурци на 23 октомври, со песни меѓу Десетките водени од […]

October 31, 2021 in Новости

Comments are disabled for this post

Благословен камен темелникот на новата парохиската куќа и пасторален центар во Радово

На 7 јуни 2021 година во дворот на парохиската црква „Свети Прорoк Илија“ во Радово Н.В.П. монс. Киро Стојанов, Скопски бискуп и Струмичко – скопски епарх го благослови камен темелникот на новата парохиската куќа и пасторален центар во Радово. На свеченоста покрај свештениците од Струмичко – скопската епархија и Скопска бискупија, присуствуваа црковниот одбор, чесните […]

June 7, 2021 in Новости

Comments are disabled for this post

Рецитал од Прва Света Причест во парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово – 2020 година

Видео од рециталот од Прва Света Причест во парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово – 2020 година

December 7, 2020 in Новости

Comments are disabled for this post

Прва Света Причест во парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово

Во парохијата „Свети Пророк Илија“ во Радово на 6 декември 2020 година Неговото Високо Преосвештенство д-р Киро Стојанов служеше света архиерејска Литургија во сослужение нa парохот о. д-р Зоран И. Стојанов и капеланите о. Трајче Ташев и о. Илија Стојанов, а по повод Првата Света Причест, на која деца од парохијата за прв пат го […]

December 7, 2020 in Новости

Comments are disabled for this post

Една година мошти на св. Апостол Јуда Тадеј и св. Катерина Сиенска во Радово

Денес 24.11.2020 во 18:00 часот со заедничка молитва во црквата ќе биде одбележана една година од доаѓањето на моштите на св. Апостол Јуда Тадеј и св. Катерина Сиенска, oткако архиеписокопот Цирил Васил му ги предаде моштите на епископот Стојанов. Моштите се вградени во уникатно направена трокрилна икона, на која во средина е прикажана Марија од Назарет, […]

November 24, 2020 in Новости

No comments yet

ПОРАКА НА СВЕТИОТ ОТЕЦ ФРАЊО – продолжение

4. Секогаш средбата со некој сиромав човек за нас претставува предизвик и нѐ тера да се запрашаме. Како можеме да придонесеме за отстранување или барем за ублажување на нивната маргинализација и нивното страдање? Како можеме да им помогнеме во нивното духовно сиромаштво? Христијанската заедница е повикана да се вклучува во тоа искуство на споделување, во […]

November 21, 2020 in Новости

No comments yet

ПОРАКА НА СВЕТИОТ ОТЕЦ ФРАЊО

ЧЕТВРТИ  СВЕТСКИ ДЕН НА СИРОМАСИТЕ 15 ноември 2020 „Пружај ја раката своја кон сиромавиот“ (спр. Сир 7,35) „Пружај ја раката своја кон сиромавиот“ (спр. Сир 7,35). Древната мудрост овие зборови ги постави како свето правило кое треба да се спроведува во животот. Денес тие зборови не изгубиле ништо од својата важност и значење и ни […]

November 15, 2020 in Новости

No comments yet

Видео од празникот Марија од Назарет

October 24, 2020 in Новости

No comments yet

Светување на празникот Марија од Назарет

Светување на празникот Марија од Назарет 22 години по ред во парохијата св. Пророк Илија во Радово кој воедно стана и копатронен празник. Светувањето го започнавме со тродневница. Оваа година поради ситуацијата во нашата земја, но и во цел свет зафатени со Ковид – 19 немавме процесија до двете капели и двата јубилејни крстови во […]

October 11, 2020 in Новости

No comments yet

Распоред на службите во Страсна седмица 10 – 15. април 2017 и Велигден

Светата Литургија во деновите: Велики понеделник, Велики вторник, Велика среда, Велика сабота

April 11, 2017 in Новости

No comments yet

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856