Latest News

ПОРАКА НА СВЕТИОТ ОТЕЦ ФРАЊО – продолжение

4. Секогаш средбата со некој сиромав човек за нас претставува предизвик и нѐ тера да се запрашаме. Како можеме да придонесеме за отстранување или барем за ублажување на нивната маргинализација и нивното страдање? Како можеме да им помогнеме во нивното духовно сиромаштво? Христијанската заедница е повикана да се вклучува во тоа искуство на споделување, во […]

November 21, 2020 in Новости by

No comments yet

ПОРАКА НА СВЕТИОТ ОТЕЦ ФРАЊО

ЧЕТВРТИ  СВЕТСКИ ДЕН НА СИРОМАСИТЕ 15 ноември 2020 „Пружај ја раката своја кон сиромавиот“ (спр. Сир 7,35) „Пружај ја раката своја кон сиромавиот“ (спр. Сир 7,35). Древната мудрост овие зборови ги постави како свето правило кое треба да се спроведува во животот. Денес тие зборови не изгубиле ништо од својата важност и значење и ни […]

November 15, 2020 in Новости by

No comments yet

Видео од празникот Марија од Назарет

October 24, 2020 in Новости by

No comments yet

Светување на празникот Марија од Назарет

Светување на празникот Марија од Назарет 22 години по ред во парохијата св. Пророк Илија во Радово кој воедно стана и копатронен празник. Светувањето го започнавме со тродневница. Оваа година поради ситуацијата во нашата земја, но и во цел свет зафатени со Ковид – 19 немавме процесија до двете капели и двата јубилејни крстови во […]

October 11, 2020 in Новости by

No comments yet

Распоред на службите во Страсна седмица 10 – 15. април 2017 и Велигден

Светата Литургија во деновите: Велики понеделник, Велики вторник, Велика среда, Велика сабота

April 11, 2017 in Новости by

No comments yet

За мир во Македонија

Во неделата, 09 април 2017 година, на Цветници  во парохијата „Свети пророк Илија“ во Радово на посебен начин се молеше за мир

April 10, 2017 in Новости by

No comments yet

(Видео) Дочек на Нова Година во Радово

Постојат најразлични начини да се дочека Новата Година. Парохијата „Свети пророк Илија“ – Радово веќе со години наназад одбира тоа да биде со Господ.

January 4, 2017 in Новости by

No comments yet

Радово: Не на насилството

Дочекот на Новата 2017 Година и прославата на 1 јануари во парохијата Радово беше под мотото „Не на насилството“, земено од

January 4, 2017 in Новости by

No comments yet

Проповед на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов на патрониот празник на црквата „Свети Климент Охридски“ во Стојаково

 На патрониот празник на црквата „Свети Климент Охридски“ во Стојаково, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов одржа пригодна проповед, која ја пренесуваме во целост.

December 13, 2016 in Новости by

No comments yet

100 ГОДИНИ ПАРОХИЈА РАДОВО (од 02 до 05 октомври 2014)

Овогодишната Тродневница во чест на празникот Марија од Назарет, во црквата свети пророк Илија во Радово, ќе биде со заедничка молитвена намера: „За милосно измолување на вера во семејствата“. Како дел од молитвеното приклучување кон „Година на Семејството“ – 2014, која ја прогласи владиката д-р Киро Стојанов за цела Македонија и продолжување на веќе повеќегодишното […]

December 5, 2014 in Новости by

No comments yet

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856